Luycks Gallery

guido van amelsfoort

7 06 2019 tm 14 07 2019 tussen droom en draad

Op vrijdag 7 juni opent tussen 17:00-19:00 uur ‘Tussen droom en draad’, een solotentoonstelling van Guido van Amelsfoort.
Het werk van Van Amelsfoort (1986) wortelt in een  ‘urban culture’, waarin breakdance, skating en graffiti aan de orde van de dag en nacht zijn. Zijn ervaringen vat hij samen in verfrissende en geestige keramische beelden in een eigenzinnig idioom. In ‘Tussen droom en draad’, een parafrase op de vaak geciteerde dichtregel van Willem Elsschot, zal Van Amelsfoort herinneringen tastbaar maken, hoopt hij dromen te verwezenlijken, het perfecte na te streven en niets minder dan de tijdgeest te vangen. Tegelijkertijd geeft hij uitdrukking aan de tegenstrijdigheden waar hij in zijn artistieke leven mee worstelt: rauw tegenover gelikt, hard tegenover zacht, realistisch versus abstract, breekbaar tegenover sterk. Ook een klassiek thema als ruimte en tijd komt aan de orde, terwijl de fijnproever referenties aan grote meesters uit het verleden kan ontdekken.

Guido van Amelsfoort neemt deel aan het Brabantse talentontwikkelingstraject jump!
Op 14 juni opent APPÈL galeries in het Werkwarenhuis aan de Tramkade in ’s-Hertogenbosch. Luycks Gallery toont werk van Fred van Eldijk, Gijs van Noort en Roos Holleman. Ook is er werk van de ‘jumpers’ te zien, onder wie Van Amelsfoort en Maurits Wouters.