Luycks Gallery

I I I = I I

21 01 2018 tm 25 02 2018
jan van den berg en jan doms

Zondag 21 januari opent Luycks Gallery tussen 16:00 en 18:00 uur het nieuwe jaar met de duotentoonstelling I I I = I I  van Jan van den Berg en Jan Doms. De opening wordt verricht door Kees van Twist, tentoonstellingsmaker en o.a. oud-directeur van het Groninger Museum.
De ogenschijnlijk wat cryptische titel verwijst naar een grens die beide kunstenaars aftasten en overschrijden: die tussen het twee- en het driedimensionale, tussen het platte vlak en het ruimtelijke beeld.
Jan van den Berg ‘desoriënteert’ de kijker in zijn objectmatige schilderijen op paneel door met verfijnde, transparante en vibrerende gelaagdheden diepte en immaterialiteit op te roepen.  
Jan Doms begeeft zich even gemakkelijk op twee- als driedimensionaal vlak: naast monumentaal ruimtelijk werk maakt hij (wand)objecten en fijnzinnige penseeltekeningen. In 20 speciaal voor  I I I   =   I I  vervaardigde blinddrukken komen beide dimensies samen. Het immateriële en transparante dat ook zijn werk kenmerkt, bereikt hij door geraffineerde glastoepassingen. 
Tijdens de opening wordt een multiple – oplage 15 – gepresenteerd die de kunstenaars samen vervaardigd hebben.
Op 4 februari 15:00 uur vindt met beiden een gesprek plaats o.l.v. kunstbeschouwer Chris Manders. 
U bent van harte uitgenodigd voor de opening en het kunstenaarsgesprek.

III = II is t/m 25 februari te zien; zondag 11 februari (carnaval) is Luycks Gallery gesloten.