Luycks Gallery

jamie kane

earth wire
29 juni t/m 21 juli 2024

Op zaterdag 29 juni ging Earth Wire van start, een solotentoonstelling van Jamie Kane.  Om 15.00 uur opende auteur en vertaalster Kate Briggs (werkzaam bij het Piet Zwart Instituut te Rotterdam), officieel de tentoonstelling. Lees hier haar introducerende tekst.

Als een geoloog onderzoekt de Schotse kunstenaar Jamie Kane de relatie tussen de langetermijngeschiedenis zoals die zich manifesteert in diepe aardlagen, het landschap en artefacten uit recentere periodes. Daarbij legt hij nadrukkelijk de verbinding met taligheid en de neerslag daarvan in schrift. De titel van de tentoonstelling verwijst naar die geaardheid der dingen. Zijn onderzoekingen resulteren in werken van zeer uiteenlopende aard en techniek, waarbij Kanes concept en handschrift niettemin herkenbaar blijven. Zo zijn er keramische sculpturen, (foto)collages, teksten en grafisch werk. Tijdens een recente werkperiode bij het Frans Masereel Centrum in Kasterlee (BE) experimenteerde hij bovendien met digitale technieken, waarvan de resultaten eveneens in de tentoonstelling te zien zijn.

Jamie Kane neemt deel aan de 4e editie van jump!, de Brabantse ‘Talenthub’: www.jump-talent.nl. Hij volgde zijn opleiding o.m. aan de Glasgow School of Art (Sculpture & Environmental Art) en het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Voor het IJssellandziekenhuis in Rotterdam realiseerde hij een monumentale wandsculptuur.
Op zondag 7 juli  vindt er een kunstenaarsgesprek plaats met Jamie Kane, aanvang 15.00 uur.
U bent van harte welkom bij de opening van Earth Wire, te zien t/m zondag 21 juli.

Om alvast te noteren: op 31 augustus opent de ultieme ‘Joy Forever’ met ca. 25 deelnemende kunstenaars. Op 6 oktober sluit Luycks Gallery definitief haar deuren.