Luycks Gallery

jan doms en han klinkhamer

steps to heaven
17 mei t/m 23 juni

Op vrijdag 17 mei vindt tussen 15.00-18.00 de feestelijke opening plaats van de duotentoonstelling Steps to Heaven – Part I van Jan Doms en Han Klinkhamer. De tentoonstelling, waarin naast grafisch werk, tekeningen en installatie-achtig werk van Doms diverse schilderijen van Han Klinkhamer te zien zijn, is een prikkelende proeve van een grote presentatie in juli in de monumentale ‘Koekbouw’ in Noordkade Veghel, Steps to Heaven – Part II.
De metaforische titel is een verwijzing naar de kunsten, naar de weg die de verbeelding aflegt voor ze gestalte te krijgt in materie en andersom, naar hoe een kunstwerk in welke vorm ook de verbeelding is van een idee en daarmee de verbeeldingskracht van de toeschouwer tart.

Ondanks de onmiddellijk in het oog springende verschillen kent het werk van beide kunstenaars een verwantschap op fundamenteel niveau: een zoeken naar het wezen der dingen, naar de essentie ervan, met weglating van al het overbodige, resulterend in een kenmerkende onontkoombaarheid, een noodzakelijkheid. Of het nou een landschap of landschappelijke vegetatie betreft of de verbeelding van een stad of metropool. Daarmee ontstijgen de werken in hun magische kracht en poëtische schoonheid het alledaagse van dit ondermaanse.
U bent van harte welkom om hier het glas op te komen heffen.

NB: zondag 19 mei is Luycks Gallery wegens Pinksteren gesloten