Luycks Gallery

jan doms

10 01 2016 tm 14 02 2016
strong house armenia

In de herfst van 2015 bracht Jan Doms een werkperiode door in de stad Gyumri in noordwestelijk Armenië, op uitnodiging van  AKOS Yerevan en het City Research Center Gyumri. 
In het in 1988 door een zware aardbeving getroffen Gyumri werkte Doms met kunst- en architectuurstudenten om een aanzet te geven aan de revitalisatie van de stad, die de klap nog altijd niet te boven is. ‘Strong House Armenia’ is de kunstzinnige neerslag van zijn reiservaringen. De expositie bestaat uit sculpturen van glas en staal, maar ook uit fijnzinnige penseeltekeningen, linosnedes en foto’s. Daarnaast grijpt Doms terug op een materiaal dat hem al tijdens zijn academietijd inspireerde, verenbandstaal, om een artistieke vertaling te geven van een uit betonnen skeletten bestaand spookstadsdeel van Gyumri. T.g.v. deze expositie verschijnt de publicatie ‘jan doms avontuur sculptuur architectuur’. De opening vindt plaats op  zondag 10 januari van 15:00 en 18:00 en wordt verricht door Marnix Scholman, stedenbouwkundige. U bent van harte uitgenodigd hierbij  aanwezig te zijn.

Tegelijkertijd pakt Doms samen  met Paul van Rijswijk groots uit in de Polygonale Hal in de spoorzone van Tilburg met ‘Kraft 46’ (15 januari tm 28 februari 2016) in het kader van Beyond Borders.