Luycks Gallery

jan-hein van melis

‘de vogels fluiten bij morena…’
12-06 t/m 19-07

‘De vogels fluiten bij Morena, we gaan sluiten’ is de wellicht wat cryptische titel van de eerste solotentoonstelling van Jan-Hein van Melis in Luycks Gallery. Openingsweekend: 12-13-14 juni van 14:00-17:00 uur – met tijdslot.
Als in al zijn werk roept Van Melis met ‘Morena’ een fabelachtige, vervlogen wereld op vol realistische ficties. Een eigenzinnig universum ontstaan vanuit een zinnenprikkelend bedauwd Italiaans bieretiketje en frisse Zeeuwse Sunlight-meisjes.

‘Ondernemer – kunstenaar – restaurateur – genieter’ Van Melis bouwt vanuit ‘een hunkering naar een wereld waarin hij nog niet bestond’, in alle denkbare schakeringen van RAL-2009 aan zijn fabuleuze imperium. Na een bestaan als Fabrikant in Wollen Manufacturen, Dahliakweker inclusief knollenPostorderbedrijf, knollenOptiebeurs en DahliaRaceShow, en als Mobiel Gastronoom nu dan weer terug aan zijn tekentafel waar Morena’s werelden opbloeien: ‘enerzijds bezit zij een friture, maar soms lokt haar het rode licht…’.
Morena, altijd te verkiezen…

Het werk van Van Melis bevindt zich o.m. in het Nederlands Textielmuseum, Nijenhuis De Fundatie, en in tal van overheids-, bedrijfs- en particuliere collecties.

I.v.m. Covid-19 is de opening verspreid over het hele weekend. Graag uw komst aanmelden via de mail, de app of telefonisch. We zien er zeer naar uit u weer te mogen verwelkomen.

De tentoonstelling is t/m zondag 19 juli te zien op de reguliere openingstijden, aanmelden gewenst.