Luycks Gallery

marcel dingemanse – maurits wouters

I M A G I N E T H E P A S T 22 06 2018 tm 22 07 2018

Op vrijdag 22 juni opent tussen  17:00 en 19:00 uur ‘Imagine the past’, een duotentoonstelling van Marcel Dingemanse (NL 1967) en Maurits Wouters (BE 1986). Er worden foto’s en video’s getoond.

De foto’s en video’s van Dingemanse en Wouters balanceren tussen het heden en een lang vervlogen verleden. Het gaat beiden niet om een reconstructie van dat verleden maar om het oproepen van imaginaire, soms hallucinerende beelden die je meevoeren naar een illusoire werkelijkheid. Waar Dingemanse zich van oude opnametechnieken, zoals pinholefotografie bedient en vanuit die techniek het heden in een nieuw daglicht zet, werkt Wouters met archiefmateriaal dat hij via foto- en filmmontage omvormt tot beelden die een andere interpretatie geven van het hier en nu.
In beider werk raken individuele geschiedenissen aan universele gebeurtenissen, ballen die als het ware samen. Een persoonlijke innerlijke reis raakt aan een collectief geheugen.
‘Imagine the past’ is t/m zondag 22 juli te zien.

Dingemanse studeerde af aan AKV St. Joost Den Bosch en won diverse prijzen o.m. René Coelhoprijs 2008, NIMk, Montevideo, A’dam en de Lukasprijs 2008. Wouters  studeerde aan RITCS (Brussel), film- & theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Zijn werk was te zien op internationale festivals o.a. Jihlava FF (CZ), Fridman Gallery (USA), Bozar (BE), Central for Contemporary Art (BE) en Moving/Image, Seoul (KR).