Luycks Gallery

marianne van hest en frans beerens

14 04 2017 tm 21 05 2017
TOUCH THE EARTH

Op vrijdag 14 april opent ‘Touch the Earth’, een  duotentoonstelling van Marianne van Hest (1956) en Frans Beerens (1960). De opening wordt verricht door Olivier Nijs met opnames van natuurgeluiden.

In haar serie ‘Spiegelingen’ speelt Van Hest een dubbelzinnig spel met de elementen water, lucht en aarde. Met haar rijke en geraffineerde kleurenpalet roept ze een zich in water spiegelend landschap op, waarvan de rimpelingen haast tastbaar worden. Tegelijkertijd is deze afspiegeling van de werkelijkheid een betoverende schilderkunstige illusie. Recente experimenten met een andere dragers en formaten resulteerden in de serie ‘De Oevers’, waarin materialiteit en illusie om de voorrang strijden. 
In zijn ‘materiële’ fotobeelden maakt Frans Beerens het landschap aanraakbaar: ruige, desolate plekken waar nog slechts overwoekerde sporen herinneren aan menselijk leven. Zijn analoge foto’s worden via een computergestuurde weefmachine omgezet in tactiele beelden van wol, zijde, katoen of linnen. In beider werk dringt zich een ‘gelaagd besef’ van vergankelijkheid op. 
Zondag 14 mei zijn de kunstenaars vanaf 15:00 uur in de galerie aanwezig om hun werk toe te lichten tijdens een ‘artist talk’.  

De beelden en installatie van de in Amsterdam woonachtige beeldhouwerSander Goosen (Tilburg 1965) zijn nog t/m 21 mei te zien. In ‘The Butcher’s House’ is dat  ‘We Real Cool’,refererend aan een song van Nick Cave. Daarnaast toont Goosen grote bronzen beelden in de patio van Luycks Gallery.

Luycks Gallery is gesloten op 16 april (Pasen) en op 27 april (Koningsdag).
U bent van harte uitgenodigd voor opening en artist talk. ‘Touch the earth’ is t/m 21 mei te zien.