Luycks Gallery

marjolein landman

10 03 2017 tm 9 04 2017
HAPPY CLOUD

Vrijdagavond 10 maart vindt tussen 17:00 en 19:00 uur de opening plaats van ‘Happy Cloud’, de nieuwe solotentoonstelling van Marjolein Landman (Tilburg 1973). Dit gebeurt met een optreden van componist/gitarist Jacq Palinckx. In haar vrijgevochten, tegendraadse manier van werken en denken voelt Landman zich nauw verwant met de al even onconventionele muzikale coryfee. Palinckx zal een vijftal ‘improsities’ en  het nummer ‘Suspicion’ ten gehore brengen.
De titel van Landmans expositie, ‘Happy Cloud’, verwijst naar de discrepantie tussen de beelden en verhalen waarmee mensen zichzelf vaak in de digitale ‘internetwolk’ profileren, en de rauwe, meestal anders gekleurde werkelijkheid. Het visuele geweld dat zij in haar schilderijen met gedurfde materiaalkeuzes, schurende kleurstellingen en een dynamisch lijnenspel oproept, wordt getemperd door een subtiel gevoel voor evenwicht en ritme. Telkens weer weet Landman de toeschouwer met haar stedelijke en mentale landschappen te verleiden en uit te dagen. 
Sander Goosen verrast opnieuw met een installatie in ‘The Butcher’s House’, getiteld ‘We Real Cool’. 
Behalve in Luycks Gallery toont Landman vanaf 4 maart (opening 15:00-19:00 uur) werk bij APPÈL in De Kazerne in Eindhoven, waar een zevental galerieën uit het zuiden zich presenteert. Luycks Gallery brengt voorts Toon Berghahn, Paul van Rijswijk, Matthias Schaareman en Wiel Wiersma. U bent van harte welkom in de galerie en in Eindhoven.