Luycks Gallery

marjolein landman

Black Mogo
7 mei t/m 13 juni 2021

Gestaag en energiek bouwt Marjolein Landman voort aan haar eigenzinnig oeuvre. Naast ‘stedelijke landschappen’ vormen ook gebieden die ten prooi vallen aan menselijk en natuurlijk ‘geweld’ uitgangspunt voor haar schilderijen. Ze zoekt er de rafels en randen van op, de plekken waar verwording en verwoesting op de loer liggen. Braakliggende, desolate terreinen, betonnen ruïnes, door schimmels, wildgroei, graffiti, natuurgeweld, vervuiling of de tand des tijds aangetaste scherven van metropolen en landschappen. Deze transformeren onder haar hand tot krachtige kleurexplosies, in toom gehouden door strakke horizontale, verticale of diagonale banen. Wat op het eerste oog een spontaan proces lijkt, is in werkelijkheid gestuurd toeval, waarbij ze met grote artisticiteit en kundigheid dystopische plekken weet om te vormen tot schilderijen van grote schoonheid.
De titel van de tentoonstelling, Black Mogo, refereert aan het zwartgeblakerde gebied in Australië dat vorig jaar ten prooi viel aan een  alles verzengend inferno.
Onderdeel van de expositie is Exiguo STS-126, een 3-d werk dat Landman samen met beeldend kunstenaar Hanneke Klinkum maakte, waarbij beiden elkaar vinden in uitgangspunten, idioom en materiaalgebruik.

I.v.m. Covid-19 is de opening verspreid over 7-8-9 mei van 14:00-17:00 uur. Graag uw komst aanmelden via de mail, de app of telefonisch. We zien er zeer naar uit u weer te mogen verwelkomen. De tentoonstelling is t/m zondag 13 juni te zien op de reguliere openingstijden.