Luycks Gallery

on some shelf of the universe – verlengd

4 09 2016
tm 23 10 2016

Op zondag 4 september opent tussen 16:00 en 18:00 uur ‘On some shelf of the universe’ (tm 4 oktober). Roos Holleman (1989) en Matthias Schaareman (1986) tonen recent werk, gecombineerd met dat van door hen uitgekozen kunstenaars, die van bijzondere betekenis zijn voor hun kunstenaarschap. Voor Holleman zijn dit Mynke Buskens (NL) en Marc Mulders (NL), Schaareman voelt zich verwant met Heidi Linck (NL), John Van Oers(BE) en Stefan Peters (BE). 
De monumentale pasteltekeningen van Holleman vormen een spannend contrast met de intieme gouaches van Schaareman. Voorts zijn er schilderijen te zien van Mulders en Peters, werken op papier van Buskens en Linck en ruimtelijk werk van Van Oers. Op 25 september gaat Marc Mulders in de galerie met beide kunstenaars in gesprek over hun werk. De expositie vormt de afsluiting van jump!, een talentontwikkelingstraject waarin vier Brabantse galerieën acht talentvolle kunstenaars in hun loopbaan hebben begeleid.

Tm 18 september exposeren alle participanten van jump! in het Van Abbemuseum Eindhoven. 
8 september organiseren Jan van Hoof en Luycks Gallery er een bijzondere avond.  Maria Schnyder, conservator bij Museum De Pont Tilburg, spreekt met de kunstenaars over hun keuzes en positionering in het kunstenveld. 15 september is er een ‘expert meeting’ in het Van Abbe