Luycks Gallery

sanne bax

green thunder (solo)
28 januari t/m 26 februari 2023

Met genoegen nodigen we u uit voor de opening van ‘Green Thunder’, een solotentoonstelling van Sanne Bax (1994) op zaterdag 28 januari van 14.00-17.00 uur. In de voormalige wolstad toont Sanne proeven van haar eigenzinnige en eigentijdse aanpak van het materiaal. In een tijd waarin synthetische stoffen de boventoon voeren vervaardigt zij getufte textielsculpturen van natuurlijke wol, die ‘herinneringen met zich meedraagt aan het landschap waaruit ze afkomstig is’. Elk stadium van het maakproces is van haar hand: het verven, wassen, spinnen en tuften; elke vezel en elk lusje zijn door haar handen gegaan. Deze arbeidsintensieve aanpak biedt haar veel tijd tot reflectie over de vorm die het eindresultaat moet aannemen. Het werk refereert aan aangeharkte tuinen, de wilde natuur, huiselijke meubels of gebruiksvoorwerpen.

De titel van de expositie is ontleend aan de bijnaam die Sanne kreeg tijdens een lange solovoettocht die zij afgelopen zomer maakte door de Californische wildernis.
Sanne Bax studeerde in 2017 af aan de Rietveldacademie Amsterdam en exposeert sindsdien in binnen- en buitenland. Vanwege de toekenning van een startsubsidie van het Mondriaanfonds zal haar werk in februari ook te zien zijn op Art Rotterdam. Sanne neemt deel aan de ‘TalentHub’ jump! waarin 6 Brabantse kunstinstellingen getalenteerde kunstenaars aan het begin van hun loopbaan begeleiden en coachen. Jump! wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.

We stellen uw aanwezigheid op 28 januari zeer op prijs. Green Thunder is t/m zondag 26 februari te zien.