Luycks Gallery

unleashed

11 03 2018 tm 22 04 2018
jeroen blok en paul van rijswijk

Op zondag 11 maart gaat ‘Unleashed’ van start, een duotentoonstelling van Jeroen Blok (1976) en Paul van Rijswijk (1965). De titel verwijst naar de vrijheid die beide kunstenaars opeisen, naar een mentaliteit die wars is van regels, hokjes en conventies.
Waar Van Rijswijk aanvankelijk voor onpretentieuze materialen als MDF en meubelplaat koos, experimenteert hij de laatste jaren vaak met gips. De speelsheid die hij zoekt wordt ingetoomd door een haast onuitroeibare behoefte aan ritme, proportie en subtiele (a)symmetrie. Ongeacht het formaat kenmerken zijn beelden zich door een architecturale monumentaliteit.

De schilderkundige en thematische onderwerpen die Jeroen Blok onder handen neemt variëren van abstract materiaalonderzoek tot series waarin figuratie en abstractie elkaar in een spannende balans houden. Een evident plezier in het experimenteren met diverse media resulteert in collageachtige werken met intrigerende gelaagdheden en tekstfragmenten.

In de patio valt een geluidssensatie te beleven. Daar staat een deel van Quiver #1 opgesteld, een geluidssculptuur van de componisten Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos, vormgegeven door Paul van Rijswijk.Audiosignalen worden via transducers omgezet in mechanische trillingen van de houten zuilen.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op zondag 11 maart, van 16:00 tot 18:00, in aanwezigheid van de kunstenaars. De tentoonstelling loopt t/m zondag 22 april. Van 1 april (Pasen) tot en met 8 april (KunstRAI) is Luycks Gallery gesloten. Toegangskaarten voor de beurs zijn verkrijgbaar in de galerie.