Luycks Gallery

wiel wiersma

3 09 2017 tm 15 10 2017
THE PAINTED SOUL

Op 3 september opent Luycks Gallery het seizoen met een nieuwe solotentoonstelling van Wiel Wiersma: ‘The Painted Soul’. De feestelijke opening, tussen 16:00en 18:00 uur, wordt verricht door Han van Wel, schrijver en voormalig galeriehouder. 
Wie het werk van Wiersma kent weet deze ‘schilder-schilder’ als geen ander met verf en kleur de illusie van licht en ruimte, maar ook de ziel van een plek weet op te roepen. De titel van de tentoonstelling refereert echter tevens aan de in 1975 verschenen publicatie ‘The Painted Word’ van de Amerikaanse auteur Thom Wolfe. Hierin nam Wolfe op even scherpe als geestige wijze de moderne beeldende kunst en de allesbepalende kunstcritici van die dagen onder vuur. Beeldende kunst was zijns inziens steeds verder afgedreven van de visuele ervaring, het Woord had zich die rol geheel en al toegeëigend. Kunst was verworden tot een illustratie bij kunsttheorieën. De gevestigde kunstwereld reageerde furieus. Met ‘The Painted Soul’ toont Wiersma aan dat anno 2017 de verftube nog lang niet is leeg geknepen en zijn schilderijen een visuele ervaring pur sang zijn. Wiersma is een magiër die met verf, penseel, paletmes en ‘todden’ in wisselende graden van abstractie de kijker meevoert in zijn betoverend universum.
The Painted Soul is t/m 15 oktober te zien. Ook op Art The Hague (4 t/m 8 oktober) toont Luycks Gallery schilderijen van Wiersma. U bent van harte uitgenodigd voor de opening en Art The Hague.