Luycks Gallery

yves beaumont ‘fernweh’

VERLENGD T/M 5 MAART
FINISSAGE 15:00-17:00 UUR

Op zondag 29 januari opent Ernest Van Buynder, voorzitter Vrienden van het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, tussen 16:00 en 18:00 uur ‘Fernweh’, de nieuwe solotentoonstelling van Yves Beaumont. 
Als geboren en getogen Oostendenaar kent Beaumont (1970) de zilte kusten, met hun onafzienbare einders en dramatische luchten, als geen ander. Ook het door Jacques Brel zo intens bezongen vlakke land achter die kust maakt deel uit van Beaumonts visuele referentiekader. Het zal daarom geen verbazing wekken dat deze invloeden hun weerslag vinden in zijn werk. Toch strekken Beaumonts inspiratiebronnen zich ook uit naar andere windstreken. Waren dat voor ‘Noordland’ de noordelijke kusten van de Lage Landen, series als ‘Woods’ en Himmelsritt’,met hun duistere, ‘wagneriaanse’ wouden, blijken ontsproten aan wandelingen in o.a. de bosrijke Ardennen.
In al zijn schilderijen tracht Beaumont de essentie van een landschap te vangen, het te sublimeren, daarbij de grenzen van figuratie en abstractie aftastend. Nu eens in gloedvolle, warme kleuren, dan weer in koelere, gelaagde tinten. Beaumonts schilderijen roepen in al hun schoonheid een knagend verlangen op naar het onbekende, naar verafgelegen oorden, ‘Fernweh’, maar bieden tegelijkertijd troost en stof tot contemplatie. ‘Fernweh’ is tot en  met zondag 26 februari te zien.
Beeldhouwer Sander Goosen toont in de Butcher’s House in de patio van Luycks Gallery een nieuwe installatie, ‘Arcturas is 37’ getiteld.